ACIDUL HIALURONIC

Acidul hialuronic este un polizaharid cu greutate moleculara mare, care se găsește în mod natural în corpul uman, mai ales în piele, țesutul conjunctiv și ochi. Principala sa funcție este să rețină apa, astfel încât țesuturile să fie bine lubrifiate și hidratate. De aceea este adesea folosit pentru tratarea simptomelor de ochi uscați.

De asemenea are proprietăți vâscoelastice care ajută la stabilizarea filmului lacrimal și reducerea simptomelor de ochi uscați, mai ales dacă simptomele apar la trezire sau atunci când priviți la televizor sau lucrați la calculator.

Acidul hialuronic ajută la proliferarea celulelor epiteliale și vindecarea epiteliului ocular.

OCUhyl C conține concentrația optimă de acid hyaluronic, deci oferă o senzație de comfort ocular de durată, dar nu cauzează “vederea încețoșată”, așadar poate fi administrat oricând pe durata zilei.

CALENDULA

Calendula, cunoscut și ca Gălbenele, este o plantă din familia Asteraceae, originară din zona Mediteraneană a Europei. Planta este folosită de secole, atât în formulări topice, cât și cu administrare internă, datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. În mod tradițional, gălbenelele sunt folosite pentru tratarea pielii uscate și pentru vindecarea rănilor.

Gălbenelele au un conținut ridicat de flavonoide – compuși chimici care au proprietăți antiinflamatoare, dar conțin și pro-vitamina A, care protejează suprafața oculară (corneea), și are eficacitate dovedită de  tratare a sindromului de ochi uscat. 1

Extractul de galbenele din OCUhylC are efect protector, antiinflamator și regenerativ pentru epiteliul ocular.