1. De câte ori pe zi pot folosi produsul?

Recomandarea este să aplicăm câte o picătură de 1-3 ori pe zi. Dar dacă resimțiți discomfortul la ochi mai frecvent, OCUhyl C poate fi folosit mai des.

2. Cât de mult timp pot folosi OCUhyl C după deschidere?

OCUhyl C poate fi folosit până la 3 luni de la deschidere. Vă recomandăm să scrieți data primei deschideri a flaconului în locul special prevăzut pentru aceasta pe cutie.

3. De ce este acest produs mai bun decât lacrimile artificiale „obișnuite“?

OCUhyl C conține acid hialuronic, sau hialuronat de sodiu, care are o foarte puternică capacitate de a reține apa. Poate lega apa de până la 1000 de ori greutatea sa. Astfel, previne evaporarea lacrimilor de pe suprafața ochilor. Totodată ajută la reînnoirea epiteliului ocular. Pe lângă acid hialuronic, mai conține extract de gălbenele, care are efect protector, antiinflamator și regenerativ pentru epiteliul ocular.

4. Am situația opusă ochilor uscați – ochii mă înțeapă și lăcrimează. Mă poate ajuta OCUhyl C?

Da, de fapt, lăcrimarea ochilor este tot un semn al sindromului de ochi uscat, dar cu o manifestare diferită. Filmul lacrimal are 3 straturi: stratul de mucus, stratul apos și startul lipidic. Când nu se creează suficient strat lipidic (de către glandele Meibomian), reacția reflexă a ochilor este să genereze mai multe lacrimi, și, din cauza lipsei de strat lipidic, acestea nu persistă pe ochi.
Acidul hialuronic leagă apa și o reține în ochi, deci OCUhyl C ajută în acest fel de probleme.

5. Poate fi folosit ca lacrimi artificiale după operație?

Da, OCUhyl C poate fi folosit și este adesea recomandat să fie folosit după operații, datorită proprietăților de protecție a suprafeței oculare.

6. Poate fi folosit OCUhyl C ca lacrimi artificiale pentru purtătorii de lentile de contact?

Da, OCUhyl Ceste potrivit pentru persoanele care poartă lentile de contact, deoarece nu conține conservanți și este foarte blând cu ochii.

7. OCUhyl C conține conservanți?

Nu, OCUhyl C este o lacrimă artificială complet fără conservanți. Are un flacon special proiectat cu un sistem care previne contactul aerului nefiltrat cu soluția din flacon – astfel prevenindu-se contaminarea bacteriană și alterarea conținutului.

8. Am glaucom și folosesc picături oftalmice ca tratatment zilnic. Pot folosi și OCUhyl C?

Da, OCUhyl C poate fi folosit concomitent cu alte produse oftalmice, mai ales cu tratamentul pentru glaucom, cu singura condiție că trebuie respectat un interval de 5 minute între administrarea diferitelor produse.